jan 102016
 

Hittills har jag kört med Impalans original-utväxling, 3.08, med med TH700 R4 växellåda som har överväxel + Lock Up converter kan man gott kosta på sej lite roligare och accelerations-vänligare utväxling utan att det påverkar komforten på landsvägen för mycket, så det kommer att bli en utväxling på 3.73 och det ska bli riktigt intressant att känna på hur det funkar.

P.g.a. tidsbrist kommer jag inte att utföra jobbet med byte av utväxlingen själv utan tar hjälp av någon som har längre erfarenhet av detta.

I samband med detta jobbet blir det även lite andra förändringar, som byte av övre och nedre bärarmar till kraftigare saker från Global West då originalen, i bockad plåt, känns aningen svajiga när man gasar på lite, sedan har de nya bärarmarna kul-leder i främre änden som gör att det blir mindre brytningar under fjädringsrörelserna.

Impalan på Pallbockar och demonteringen av bakaxeln påbörjas.

 

Bakaxeln är lös och ska lyftas ner genom balanskonst med 12-bultad bakaxel på garagedomkraft, hur ska det gå?. 🙂

 

 Ok, så långt…

 

 Minsann, det gick bra utan missöden!

 

 För att kunna transportera bakaxeln på ett bra och säkert sätt, utan risk för att skrapa bort färgen som jag jobbat med att få dit eller skada bromssköldarna, snickrar jag till en transport-ram av reglar, ramen har ben i hörnen så att det går att komma under med en pall-vagn för att det ska vara enkelt att flytta den.

 

 När axeln är borta passar jag på att testa så att bärarmarna passar mot ramen, och det var inga som helst problem. 🙂

 

 

 Posted by at 20:48
sep 182015
 
Nu är ”rätt” automatlåda på väg att komma på plats i Impalan.
Sådärja, det mesta av skruvandet under bilen är klart och det får duga för idag.
I morgon blir det montering avgassystemet, diverse småfix, fylla på olja och testa! 🙂

 

 

 Posted by at 21:43
sep 172015
 
Automatlådan som använts under tiden den som den ”riktiga” lådan varit hos Danielssons för renovering/ombyggnad är här på väg ur bilen.

 

Automatlådor mötas på garagegolvet! 🙂

Prylar som TV-Vajer, fäste för växelvajer och anslutning till hastighetshetsmätar-vajern flyttas över till den låda som nu ska i bilen.

 

 

 Posted by at 21:40
sep 152015
 

TH700-R4 Automatlådan i Impalan började vibrera vid gaspådrag och det hördes även ett tickande ljud så jag tog beslutet att det var lika bra att se till att får det löst på bästa sätt för att minimera risken för problem i framtiden och få en låda + turbin med bra funktion, det var lika bra att kontakta Danielssons Bilservice där Kjell Åke ”Tucken” Danielsson och Tony Jönsson har lång erfarenhet av att reparera och bygga om dessa prylar till gatbilar, hotrods och dragracing.

Den nyrenoverade TH700-R4 lådan har idag hämtats hos Danielssons Bilservice, jag fick även med de delar som bytts ut för att kunna se skicket på skrotet.
Lådan är nu genomgången av Kjell-Åke ”Tucken” Danielsson och ombyggd för att fungera bra i Impalan och hålla gott för lite busande.

En turbin med 2025 rpm Stall Speed har gjorts i ordning på en stomme från Corvette av Tony Jönsson.

Danielssons har även kört lådan i en provbänk för att se att allt funkar och trycket är som det ska.

Det ska bli kul att få testa detta paket i Impalan! 🙂

 

 

 Posted by at 21:48
apr 232015
 
En sak som är viktigt med TH700 R4 växellåda är att TV-Wiren är korrekt monterad i förhållande till gas-reglaget och är rätt justerad.Det gamla fästet för TV-wiren passar inte med nya insuget, ett nytt fäste tillverkas i rostfritt av bitar från ett fyrkantigt för som skurits ut med kap-rondell och svetsats ihop med TIG-Svets.

 

Verkar som att det ska kunna fungera. 

 

 Posted by at 21:59