maj 102010
 
Jag har sagt det förut och det tål att upprepas:

-Riktiga prylar är halva jobbet!

Senaste tillskottet i verktygslådan är ett seriöst rörbockningverktyg för 3/8″ som pallar dom rostfria rören som kommer att användas till bränslesystemet.

Importerat från USA blev slutnotan c:a hälften av vad det kostar att köpa i sverige.

Givetvis måste man provbocka!
Stabilt och  bra, det funkar riktigt bra och flexar inte speciellt mycket trots rör i rostfritt.

Men dom rostfria rören är bra hårda så det kommer nog att bli en kamp för att få till det bra med alla bockar som krävs för att dra dubbla rör från tanken fram till motorn.

Ursäkta dålig skärpa på bilden, jag får byta den senare.

Resultatet av provbockningen blev i.a.f. till belåtenhet. 🙂

 Posted by at 22:05
apr 282010
 

Det har anlänt lite prylar som beställts direkt från Summit och det är alltid lika kul att packa upp och få klämma lite på sakerna.

Det är lite blandad kompott, huvudcylinder, bromsfördelning med reducering, bränslefilter, rostfria bränslerör och upphängningar till avgasrör.
Huvudcylindern från Wilwood ger 2-krets system och har samma infästning som originalet.
Så den passar direkt mot en original servoklocka, som givetvis ska lackas.

Eller så dyker det upp en kromad till hyffsat pris….

 Posted by at 21:03
Dec 112009
 

Prylarna som beställts av Jan i Dalarna har anlänt, lite som tjuvstart på julen 🙂

Originalkylaren blev förstörd i branden så en ny behövdes, och då kan man ju lika gärna ta en i aluminium.

Det är en universalkylare från Summit och den har inga fästen, så det får blir till att konstruera och tillverka eget, kanske i aluminium det också. 😉

Men en kylare i aluminium passar det bra med en vattenpump i samma material, dessutom driven av en elmotor så spar man både en aning vikt och lite effekt.

Och så är det ju lite ”cool” förståss!

 Posted by at 21:30
okt 222009
 
Att spänna ihop framfjädrar till en stor bil för att kunna montera dom är inte alltid det lättaste, små fjäderspännare med enkel-klor som man sätter invändigt brukar vara svåra att komma åt att jobba med.

Men så fick jag syn på en typ av spännare med dubbel-klor och en gängad stång i mitten som verkade smidig att använda. Jag bestämde mej för att testa en så’n och beställde en från mytoolstore.com och den har nu kommit hem.

Den känns smidig att använda på bänken och att dra ihop en framfjäder som på bilden går snabbt och relativt enkelt, med lite muskelkraft.

Det ska bli intressant att se hur det kommer att fungera i skarpt läge, gängstången sticker ut en del i ena änden skulle väl kanske kunna innebära en del problem, men det visar sej.

Och så ska man se till att placera klorna så nära ändarna på fjädern som möjligt för att kunna spänna så mycket som möjligt.

 Posted by at 21:39
okt 142009
 

Jag har beställt lite mer saker via Jan i Dalarna jan.hismon@hotmail.com som brukar annonsera några gånger per år på olika bilsajter om import från Summit och har bra dollarkurs, f.n. 10,5 SEK/$ för icke skrymmande och 12,5 SEK/$ för skrymmande vilket tillhör det billigare jag sett. Då är det i.o.f.s. c:a 2 månaders leveranstid men har man tid att vänta finns det en del pengar att spara, och så tillkommer frakten från Malung till slutkunden förståss.

Eftersom jag beställt en kylare (aluminium) som räknas som skrymmande tror jag ändå att det blir billigare än om jag beställt direkt från Summit själv.

 Posted by at 22:13