Nov 232010
 
Instrumentpanelen har nu fått några lager helmatt svart.

Jag har varit i valet och kvalet om vilken glans jag ska ha på panelen och nu har jag testat helmatt.

Om det visar sej för matt inom någon dag, kommer jag att lägga på något lager med lite mer glans.

 Posted by at 21:48
Nov 212010
 
Det här börjar bli en pinsam långbänk men vad f-n ska man göra?

4 burkar till tömda och det är fortfarande långt från täckt, nu kan snart Plasti-Kote få komma hit och förklara sej hur dom tänkt att deras färg ska kunna täcka ett bagage på en ”normalstor” jänkare utan att ruinera ägaren! 🙁

Men, har man tagit F-n i båten får man ro’n i land! 👿

P.S.

Tack till kollegan Tony som inhandlade dessa 4 burkar åt mej när jag var på resa i tjänsten i veckan så att jag kunde tömma dom idag! 🙂

 Posted by at 20:58
Nov 142010
 
Golvet grundat med CA-Primer (Epoxy).

När det torkat en stund ska det täckas med Body Schutz från 3M som ger ett slitstarkt gummiliknande skikt som också är lite ljuddämpande.

Och vid baksätet.
Sådärja – ”Boddat” och klart! 🙂
Även i bak och upp på hjulhusen.

Nu fjäskar jag inte mer med det utan det får helt enkelt vara bra och kallas klart!

 Posted by at 13:07
Nov 132010
 
Idag har bagageutrymmet grundats med CA-Primer och lackering med en svart/grå spräcklig ”Spatter” färg på sprayburk har påbörjats.

Dock visar det sej att Spatter-färgen inte täcker värst bra och att den rekommenderade mängden inte är beräknad för fullsize bilar, trots att jag köpte lite extra.

Nu försöker jag också täcka alla ytor i bagaget t.o.m. undersidan av hatthyllan och blir det några kvadratmeter på en Impala.

Bara att köpa mer färg och fortsätta i galenskaperna! 😉

 Posted by at 17:08
Nov 122010
 
Dags att erkänna sina misstag!

Jag upptäckte nyligen att det blivit skumma blås-liknande fläckar på undersidan av karossen. Där som det var färdig-lackat och allt, gissa om det var surt! Antagligen har blåsorna uppstått av att det (fläckvis) blivit lite väl varmt när jag slipat av golvet inne i karossen.

Så det var bara att bita i det sura, och slipa hela området från bakaxeln till torpedväggen TOTALT PLÅTRENT, grunda och lacka om.

En veckas kvällsjobb och på fredagkvällen blev det klart.

Man får trösta sej med att man i alla projekt antagligen drabbas av sånt som gör att det går lite bakåt i stället för framåt.

 Posted by at 23:45
Nov 042010
 
Jag har hållt på och spacklat + slipgrundat instrumentpanelens ovansida och det börjar nog närma sej klart för lack och innan dess vill jag ha färdiglackat bakom panelen så det har fixats nu.

Innan panelen lackas ska golvet grundas och täckas med Body i samma moment så det blir nog fixat inom kort.

 Posted by at 23:59