maj 262013
 
Gummilisterna längs kanten på taket sitter i en rostfri U-profil som skruvas fast i karossen, en remsa karosseriband längs ytterkanten får fungera som tätning.

 

Profilen skruvas fast i karossen med plåtskruv som har stor skalle, jag hittade monterings-skruv som passade bra för detta.

 

Hela U-profilen på plats.

 

Gummi-listen limmas med en sträng list-lim längs ytterkanten, en stål-spackel fungerar fint för att klämma in listen i spåret.

 

Nu är det listat hela vägen! 🙂

 

 Posted by at 21:14
maj 252013
 
Det sitter ett antal lock i golvet, som jag egentligen antar att dom har med tillverkningen att göra för nån praktisk nytta för bilen i drift kan jag inte se, men monteras ska dom i.a.f. och det har nu gjorts. 

Innan monteringen skar jag ett spår i locken som ska sitta i golvet vid fram och baksätena och formade som en gäl så att ev. fukt på golvet kan droppa ut.

 

Även i bagage-utrymmet sitter det två lock. 
 Posted by at 21:13
maj 242013
 
Dom långa kromlisterna längs dropplisterna måste monteras innan profilerna för gummilisterna och är lite speciella att montera, dels för att dom är långa och dels för att dom ska ”snäppa” fast innanför en kant på undersidan, så det blir lite försiktigt bändande och bankande för att inte samtidigt repa nå’t i närheten.

 

Det känns bra med lite bling-bling mot den svarta lacken! 🙂

 

 Posted by at 20:51
maj 152013
 
Dropplisten har tvättats med avfettning.

 

Det finns fortfarande en hel del beläggningar kvar.
En del är väl minnen från branden 1980.

 

Lite här och där.

 

Det fanns några små skavanker som slipas bort med 1200 våtslip-papper och lite olja.

 

Efter slipningen är ytan matt.

 

Och efter polering med lump-skiva och polervax är det blankt igen.

 

Det får duga.

 

 Posted by at 22:06
maj 142013
 
Lite mer lister har putsats upp.

 

Efter drygt 30 års förvaring på olika ställen kan saker komma på villovägar och den här dropplisten till vänster framstolpe gömde sej så att det krävdes lite extra eftersökningar innan den till slut kom fram.

Nu ska den göras ren innan det är dags för polering.

 

 Posted by at 22:00
maj 122013
 
Gummi-listen som sidorutorna tätar mot längs taket sitter i en en profil av rostfritt så det är bara att börja göra rent och polera innan det går att montera.Dropplisten på främre rut-stolpen måste monteras före profilen till gummilisten och då är det lika bra att också putsa upp dropplisterna längs taket.

 

Provmontering
Här syns att även listerna längs sido-rutorna i dörrar och kaross har monterats. 
 Posted by at 21:53