okt 292011
 

Jag har inte en riktig lackbox utan får hålla tillgodo med att anpassa den lokal jag har och då försöker jag mej här på att  ordna lite filtrering av till-luften till den del av lokalen där jag brukar lacka (m.m.).

   Här har en ram tillverkats av U-profiler som bockats i 0.6mm plåt av en bekant i plåtbranschen.

 

  Filter avsedda för till-luft i lackboxar har inhandlats på Upplands Bilfärg Butiken.

Oftast måttbeställs väl filtren efter lackboxen men dom här filtren var i standardmått 50x50cm och behöver skäras till en aning för att passa ramen.

 

   Filtren sitter bra i ramens U-profiler och jag hoppas dom sitter kvar utan att behöva sätta något nät framför, men i värsta fall får man väl komplettera med det senare i.s.f.

 

   Jag har alltså tagit bort ett av fönstren i mellanväggen till den andra avdelningen och sätter i filter-ramen i hålet för fönstret.

På det viset kommer till-luften att gå in genom en öppen dörr i den lokalen, och förhoppningsvis bli aningen förvärmd innan den kommer in till lack-avdelningen.

Det får helt enkelt duga så! 🙂

 

 Posted by at 11:51

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)