Inredning – Design Funderingar

0a3-jpg_l-4468842 Jag håller på och funderar på hur man skulle kunna göra med inredningen på sidorna.

Original är det raka linjer och rutor och det känner jag inte riktigt för.

En tanke jag har är att eftersom karossen har svepande linjer, åtminstone i tak och bakskärmar, så skulle det kunna vara lite svepande linjer även i inredningen och då är en variant att man skulle ha nå’n typ av blank list i en lång svepande form över dörr och bakre sida.

Listen skulle även kunna vara smalare i fram och bli bredare bakåt.

På bilden har jag gjort en mock-up med en blank plastlist för att försöka få en känsla av hur det skulle kunna vara…

 

3 Comments

  1. Det är naturligtvis en smaksak och det brukar se bra ut när du är färdig. Personligen tycker jag det ser skitskumt ut. Och snäll tolkning av skitskumt blir ”inte snyggt”, Linjen bryter mot linjen som ligger närmast ovanför nederst i fönsteröppningen. Gissar att du sneglat på linjen som är i taket men den är för långt bort för att skapa harmoni med listen. Du kanske redan provat, om inte testa hur det blir om listen ligger under veven ovanför handtagen och följer karosslinjen ovankant dörr och bakåt. Jag tänker mig som en förlängning av det ljusa partiet i nederkant på instrumentbrädan. Detta ger också startbredd på listen. Ev tunnare list/lister med bredare ”pressning” i vinyl/skinnet du klär sidorna med. Sagt och tyckt med stor respekt.

  2. Tack för dina synpunkter Ronnie!

    Det är fullt möjligt att du har rätt.
    Jag tycker bara det är så tråkigt med den rutiga klädseln som är original och för enkelt att bara beställa färdig repro-klädsel.
    Det här är en idé som jag haft i huvudet ett tag men jag måste göra en mock-up för att få en känsla av hur det skulle kunna bli, jag ska smälta det ett tag och prova lite olika alternativ på placering och kurvatur innan jag bestämmer om jag ska ge upp eller inte.
    En annan sak som jag tänker göra är att bygga ut dörrsidorna i nederkant så att det blir som en liten högtalarlåda i framkant som fortsätter i en pryl-fack längs dörrens nederkant.

  3. Förstår den tanken då det är svårt att placera högtalare och ont om fack i gamla bilar. Fast alldeles för modernt för min smak. Men jag får väl erkänna att jag tillhör den kategori som ser det som sport att aldrig borra nya hål i bilen när jag förbättrar. Bytte originalhögtalaren fram till en sån här http://www.docent-decibel.se/store/bilstereo/retrosound/retrosound-hoegtalare/retrosound-retromod-r-410n/prod_712.html och började med originalfästet som jag var tvingen att borra i. Grämde mig oerhört då det visade sig att pga luftutsläppet i instrumentpanelen till ac kunde jag inte använda den utan gjorde en egen. originalradion funkar så den högtalaren sitter nu på ett bockat plattjärn under instrumentbrädan ovanför handskfacket . Blir lite dämpat men hur ofta spelar man på originalet? speciellt när man inte har FM. Ska bli spännande att se vad det blir av din inredning så ut och jobba nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *