Dörrhögtalare m Fack – Pluggar för avgjutning

1ef-jpg_l-4990673  Jag har tänkt att göra högtalarlådorna och facket i nederkant på dörrarna i glasfiber genom att göra pluggar i cellplast som gjuts av.

Eftersom man är nybörjare på detta med glasfiber känns det bästa att prova en del innan det blir skarpt läge.

Här har en enkel och halv-fuskig provgjutning gjorts

 

c54-jpg_l-9651237  Det gick att få loss avgjutningen i.a.f.

 

 

497-jpg_l-9594640  Pluggar för att gjuta ytterskalet av högtalarlådor och dörrfack tillverkas i cellplast.

 

Jag räknar med att plasta 2-3 lager glasfiber på pluggarna och sedan fortsätta att plasta mellanvägg m.m. på insidan efter att avgjutningen lossats från pluggen.

Den slutliga formen på facket kapas fram efter plastningen.

 

139-jpg_l-3916917  Cellplasten tål inte Polyester så pluggarna målas med en färg som ska stå emot, i detta fall mekanlack, bara för att jag hade några burkar stående.

 

a78-jpg_l-4565009 Pluggarna skruvas fast på plyfa skivor och en plankstump för att det ska bli lättare att hantera vid plastningen.

 

73f-jpg_l-3275803  Pluggarna har målats klart och vaxats 2 gånger, vilket jag hoppas räcker, innan plastning ska även släppmedel penslas på.

 

2 Comments

  1. Ser proffsigt ut. Du har antagligen koll men om inte så ska du ha någorlunda rejäl stereo så är antagligen glasfiber för klent att montera högtalare i. Moderna huvudenheter och bra högtalare är antagligen redan det mer än vad glasfiber klarar.

  2. Det verkar vara ganska vanligt bland bilstereo-fantasterna med (tjock) glasfiber i diverse högtalar-lådor, om man söker runt bland diverse forum, så det ska nog duga för mej att spela lite raggarmusik när man är ute och glider. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *