Konsollfynd

nykopt-konsoll-003 Det är ganska svårt att få tag i en konsoll till 1966 Impala, en del säger att det beror att konsollerna 1966 var tillverkade i plast, till skillnad från dom t.o.m. 1965 som är gjorda i metall, och därför har många av dom spruckit och skrotats med åren.

Jag har i.a.f. fått tag i en konsoll för automatväxel, i bättre begagnat skick som får snyggas till så att den blir presentabel.

Bl.a. ska jag försöka kombinera konsollen med en B&M Megashifter som är på väg hem, originalförespråkarna må vrida sej i plågor men jag bygger bilen för mej och på mitt sätt. 😉

nykopt-konsoll-002 Det är i princip en (okomplett) hög med lösa delar till en konsoll, men det var jag medveten om innan köpet.

Bl.a. saknas fästena för att montera konsollen i golvet och om det är någon som har bilder på hur dom ser ut mottages det tacksamt.

3 Comments

  1. Jo, nu har jag kollat med Classic industries och dom har fästen. 😉

    Finns tydligen också på ebay: ebay
    Men det är visst till en 67:a och dom är inte riktigt lika som -66 även som dom säkert funkar för det är visst samma konsoll.

    Jag har fått en hel del bra tips med scannade sidor från monteringsmanual i forumet ”1965-1966 Fullsize Chevys” på Chevy Talk, länk nedan.
    66 Center Console Object

    Kul med länken från din blogg, jag få bestämt bjuda igen! 🙂

  2. Kul som alltid att kolla av din blogg. Rutkromlistgrejen var verkligen kanon. Får passa på att än en gång tacka för rostfrisvetsningen. Allt sitter på plats nu utan att vara helt perfekt men okej och funkar. Tog en sväng runt området igår för att känna på 1:3,42 utväxlingen och lyssna på det nya avgassystemet. Lite sent på säsongen kanske 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *