Egna Tändkabelseparatorer

Eftersom jag i vanlig ordning inte tänker göra riktigt som dom flesta andra som drar tändkablarna ovanför headersen (grenrören), utan i stället under för att det ska bli lite diskretare, så tycker jag också att det behövs andra hållare för att hålla isär kablarna och har därför gjort en första test med en egen variant.

En hållare för 4 kablar ritade upp i TopSolid som ett första test.
   Provbitar skrevs ut i 3D printer från Stratasys.
   Kablar provmonteras, blev faktiskt riktigt bra redan i första testen, kablarna går att klämma i utan för mycket våld och sitter ändå tillräckligt säkert.
   Om man vill ha extra låsning är separatorerna konstruerade så att man kan stoppa i buntband för att låsa kablarna.
  Det går åt ett buntband för varje kabel.
   Ett första test i bilen verkar också lovande.Nu ska det konstrueras varianter för 3 och 2 kablar också eftersom det går åt för att det ska bli komplett.

Den här konstruktionen tror jag faktiskt inte går att tillverka med annan metod än 3D printing p.g.a. hålen för buntbanden, man kan helt enkelt inte göra ett formverktyg med kärnor som kommer in hela vägen.

4 Comments

  1. Jag uppdaterade blogg-motorn och temat nyligen och det verkar strula för en del som kör gamla webläsare 😉 jag har kollat i nya versioner av Firefox. Internet Explorer och Chrome och det ser bra ut…

    Klickar du på den smala bildremsan så kommer bilden fram.
    Vete f-n hur man fixar det…

  2. Tommy:
    Jag har inte haft nå’n tanke på tillverkning av flera för försäljning, jag ska i.a.f. testa hur dom funkar själv i drift först sen får vi se vad som händer. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *