Weatherpack – Skarvkontakt med fäste till Elfläkt

Weatherpack-kontakterna har ett spår för montering på plåt-fäste.

 

Jag har slöjdat till ett fäste i 1mm rostfritt.

 

Kontakten monterad på fästet.

 

Stift och hylsor pressas med gummitätningar som håller fukt och smuts utanför.

 

Pressat och klart för montering.

 

Sedan är det bara att sticka in dom i kontakthuset så att det klickar fast.
Skarv-kontakten med fäste till el-fläkten har monterats under kylaren.

 

3 Comments

  1. Inspirerad av detta bytte jag kopplingen på min elfläkt som var två kabelskor ner i fläktens original hankontakt och tejp till Biltemas liknande kontaktdon (garanterat sämre kvalite). Rostfritt har jag inget på hyllan men en bit 1mm svartplåt som härdades med gasol (har ingen gassvets) och vatten med lite svart färg på funkar bra åtminstone fram till våren när bilen kommer ur garaget. Ser åtminstone prydligt ut och bättre ordning sladdarna blev det också.

  2. du inspirerar oftare än du tror men det stupar ofta på att jag saknar tillgång till svarv och fräs samt 3-d skrivare och diverse annat, ibland är det bara så enkla saker som energi och kompetens. Hursom är det alltid givande att läsa om dina lösningar. blir lite trist när capricen är klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *