Start-Solenoider – Skyddskåpa med 3D Printing

För att minska risken för kortslutning med dom strömförande delarna på start-solenoiderna och löst flygande campingstolar och annan bråte som kan finnas i ett bagage-utrymme tyckte jag att det kunde vara bra med nå’n slags skyddskåpa och eftersom jag har tillgång till bra CAD-program och 3D Printer vore det ett lämpligt projekt att göra en egen kåpa.

Konstruktionen av kåpan har gjorts i TopSolid 7.För att kunna konstruera kåpan har även solenoider med fästen och bryggor först ritats upp i TopSolid, här syns rubbet tillsammans med kåpan som har gjorts lite transparent för att man ska kunna se allt på en gång. 
Ny-printad kåpa som är 2-delad med underdel och ett lock.Locket har skiljeväggar för att skydda och styra kablar. 
Underdelen monteras först och sedan bryggorna mellan polerna på solenoiderna. 
Till sist monteras locket med 4 skruvar.Urtag för kablarna kommer att tas upp sedan, beroende på vilken riktning som blir bäst vid monteringen i bilen. 

 

2 Comments

  1. Det där med 3D print blir ju oerhört läckert. Du har inte funderat på att scanna in Impalans konstruktionsritningar i cad programmet och printa ut en hel Impala ? :o)

  2. Njae, den här printern skriver ut i plast och jag tycker att jag hittat bra mycket metall i Impalan, det kan ju i.o.f.s. vara skillnad i andra bilar… 😉

    Men för valda delar är det riktigt användbart. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *