Rör för luftning av Bensintank

På dessa bilar så ventileras bensintanken genom ett separat rör som ansluts med en slang i tankens främre högra hörn, röret går upp genom ett hål i bagageutrymmet och sedan ner under golvet igen för att minska risken för att det skvalpar ur bensin på vägen.

Jag har faktiskt lyckats slarva bort detta för under åren som gått sedan det demonterades 1980 och eftersom jag nu inte tycker att jag har tid att vänta på leverans om jag beställer ett nytt så blir det till att försöka tillverka ett nytt.

b59-jpg_l-1082112 I original är röret i  dimension 5/16″ men det närmaste jag har är 3/8″ i rostfritt vilket försvårar dels p.g.a. det är grövre och dels p.g.a. det är i rostfritt, men skam den som ger sej så jag tog tjuren, och bockverktyget, vid hornen och bockade till ett nytt rör.

Eftersom det ska ner genom ett 35mm hål i bagageutrymmet och snirkla sej fram i närheten av anslutningen i tanken blir det många provmonteringar med klättrande i bakluckan och krypande under bilen, men till slut blev det något som borde funka hyfsat.

Efter den övningen tog jag hjälp av Slangservice i Uppsala för att klämma ihop änden på röret till 5/16″ så att slangen från tanken passar bra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *