Styrarmar – Demontering & Stip All

Dom gamla styrarmarna behövs till sänknings-spindlarna och måste därför tas bort från originalspindlarna, och givetvis köras en sväng i Strip All badet innan tillpassning och lack.

81d-jpg_l-6635889 Originalspindlarna med trummor och styrarmarna kvar.
1d8-jpg_l-5227319 Styrarmarna bortplockade och överkörda en sväng med roterande stålborste i vinkelslipen, så att Strip All lösningen får ett bra tag på en gång.

Jag har kommit till att det går lite fortare att få bort lacken om man river ytan lite innan.

eef-jpg_l-4817546 Baljan till badet är gjord av ett rostfritt kärl som rymmer c:a 40 liter om det är fyllt till bredden, men jag har c:a 35 liter i.

Tack vare isoleringen i frigolitlådan håller den värmen (60-65°) bra, jag har kollat med en effektmätare och det går åt knappt 1kw/dygn.

90e-jpg_l-4529109 För att minska avdunstningen får det inte vara så stora hål i locket och därför har jag gjort en liten plåt med urtag för värmaren, som locket tätar mot.

Fjädern om syns i badet har legat i ett dygn och är bara att spola av med högtryckstvätten så är det ren från färg och rost.

Nu ligger styrarmarna och gosar sej för att bli rena och fina tills i morron kväll. 🙂

P.S.

Dom ringde från bussgods och sa att sänknings-spindlarna fanns att hämta, jag hann tyvärr inte idag då bussgods stänger 16:30 så jag hämtar dom i morron bitti i stället.

Det ska bli kul att få fingrarna på dom, rena hjulafton! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *