jul 202012
 
Efter 2 dygn i StripAll badet är all gammal färg borta.

Batterihyllan har också badats, trots att den inte kommer att användas då batteriet numera sitter i bagaget, men det kan vara bra at rädda den för eftervärlden.

 

 

Jag bestämde mej för silverfärg, och inte svart som kanske är vanligast, eftersom motorn är silvergrå och resten av avgassystemet är i rostfritt.

Det mesta av headersena kommer senare att lindas i grafit-grått avgasbandage i ett försöka att hålla nere temperaturen under huven, och så sägs det att det ska kunna ge lite mer effekt av att avgaserna behåller värmen en bit längre inne i rören.

 

 Posted by at 22:53
feb 012011
 
Baljan har fått relingar av 6mm rostfri rundstång längs två kanter som ska kunna användas att hänga saker i badet.

Och så har några hål lagts igen med plåtbitar som svetsats.

Snart ska det nog gå att fylla upp badet, men jag funderar på att isolera den med typ frigolitskivor för att den ska hålla värmen bättre.

 Posted by at 22:35
jan 312011
 
Den rostfria baljan som köptes tidigare görs i ordning för att passa som StripAll balja.

Locket har fått ett urtag i hörnet för doppvärmaren.

Baljan som från början var tänkt att användas som tvätt med cirkulation av avfettningsmedel hade en rörkrök svetsad i botten och på den har jag svetsat en avtappningskran med ett extra fäste så att det blir stadigt.
 Posted by at 21:32
sep 262010
 
Det dök upp en rostfri plåtbalja till salu på internet som verkade vara perfekt för Strip All bad och eftersom jag skulle kunna behöva ett lite rymligare alternativ än vad jag haft hittills slog jag till och gjorde affär.

Den ska fixas till lite innan det är dags att köra.

 Posted by at 21:21
jan 232010
 
Mera prylar på G till förzinkning.

Ett gäng småkrafs som skruvar, fästen till krängningshämmaren och gas-stag har körts i StripAll badet för att få bort gammal färg och rost.

Och en slutlig finputsning med roterande stålborste för att vara säker på att det inte sitter nå’t skräp kvar som kan påverka förzinkningen negativt.

Jag ska försöka lämna det till förzinkningen inom dom närmaste dagarna.

Se’n är det bara att vänta på att få hem glittret. 🙂

 Posted by at 20:40
okt 062009
 

Dom gamla styrarmarna behövs till sänknings-spindlarna och måste därför tas bort från originalspindlarna, och givetvis köras en sväng i Strip All badet innan tillpassning och lack.

Originalspindlarna med trummor och styrarmarna kvar.
Styrarmarna bortplockade och överkörda en sväng med roterande stålborste i vinkelslipen, så att Strip All lösningen får ett bra tag på en gång.

Jag har kommit till att det går lite fortare att få bort lacken om man river ytan lite innan.

Baljan till badet är gjord av ett rostfritt kärl som rymmer c:a 40 liter om det är fyllt till bredden, men jag har c:a 35 liter i.

Tack vare isoleringen i frigolitlådan håller den värmen (60-65°) bra, jag har kollat med en effektmätare och det går åt knappt 1kw/dygn.

För att minska avdunstningen får det inte vara så stora hål i locket och därför har jag gjort en liten plåt med urtag för värmaren, som locket tätar mot.

Fjädern om syns i badet har legat i ett dygn och är bara att spola av med högtryckstvätten så är det ren från färg och rost.

Nu ligger styrarmarna och gosar sej för att bli rena och fina tills i morron kväll. 🙂

P.S.

Dom ringde från bussgods och sa att sänknings-spindlarna fanns att hämta, jag hann tyvärr inte idag då bussgods stänger 16:30 så jag hämtar dom i morron bitti i stället.

Det ska bli kul att få fingrarna på dom, rena hjulafton! 😀

 Posted by at 21:35