Oljekylarrör – Fäste vid motorn

Oljerören till automatlådan behöver ett fäste någonstans längs motorn.Här har ett fäste skapats genom att kapa ur en bit av ett fyrkantsrör i rostfritt och borra några hål.

 

Fästet monteras i två av skruvarna till oljetråget och rören hålls på plats av två gummiklammer som skruvas i det nytillverkade fästet. 

3 Comments

  1. Otroligt fint som vanligt! Kul att följa det här projektet, beundrar din energi med både bilen och bloggandet 🙂 Får man fråga var du köper rör och anslutningar och sånt?

  2. Tack för dom värmande orden Daniel! 🙂
    Rören har jag köpt från Summit Racing i USA, det är rostfria 3/8″ rör på rulle, därför har jag gjort en egen rör-riktare för att få dom hyffsat raka.
    Kopplingarna kommer mestadels från Slangservice i Uppsala (som även gjort pressningarna) och är hydraulkopplingar av förzinkat stål i JIC-standard, jag har valt dom för att det är billigare, hållbarare än aluminium och det blir lite smidigare med pressade kopplingar än skruvade.
    JIC passar även mot kopplingar och nipplar i AN-Standard som det finns gott om hos diverse speedshops i sverige och usa.

  3. Ok, tackar för tipsen! Just det ja, den där rörriktaren kommer jag ihåg, såg den här på hemsidan för en tid sedan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *