feb 072016
 

Tyvärr bytte jag inte spindellederna när jag ändå hade isär hela bilden för några år sedan och under säsongen 2015 började det glappa, så då får bytet ske innan nästa säsong (2016) i stället.

Dom nya spindellederna har nån tunn ytbehandling men den är nog inte speciellt motståndskraftig i längden och det ser bara tråkigt ut med ytrost, därför målas dom så att det förhoppningsvis ska se lite trevligare ut.

Dom ytor som inte ska målas täcks med maskeringstejp.
 Först ett lager rostskyddsgrund.

 

 Och så ett par lager halvblank svart färg.

 

 Posted by at 18:32
jan 102016
 

Hittills har jag kört med Impalans original-utväxling, 3.08, med med TH700 R4 växellåda som har överväxel + Lock Up converter kan man gott kosta på sej lite roligare och accelerations-vänligare utväxling utan att det påverkar komforten på landsvägen för mycket, så det kommer att bli en utväxling på 3.73 och det ska bli riktigt intressant att känna på hur det funkar.

P.g.a. tidsbrist kommer jag inte att utföra jobbet med byte av utväxlingen själv utan tar hjälp av någon som har längre erfarenhet av detta.

I samband med detta jobbet blir det även lite andra förändringar, som byte av övre och nedre bärarmar till kraftigare saker från Global West då originalen, i bockad plåt, känns aningen svajiga när man gasar på lite, sedan har de nya bärarmarna kul-leder i främre änden som gör att det blir mindre brytningar under fjädringsrörelserna.

Impalan på Pallbockar och demonteringen av bakaxeln påbörjas.

 

Bakaxeln är lös och ska lyftas ner genom balanskonst med 12-bultad bakaxel på garagedomkraft, hur ska det gå?. 🙂

 

 Ok, så långt…

 

 Minsann, det gick bra utan missöden!

 

 För att kunna transportera bakaxeln på ett bra och säkert sätt, utan risk för att skrapa bort färgen som jag jobbat med att få dit eller skada bromssköldarna, snickrar jag till en transport-ram av reglar, ramen har ben i hörnen så att det går att komma under med en pall-vagn för att det ska vara enkelt att flytta den.

 

 När axeln är borta passar jag på att testa så att bärarmarna passar mot ramen, och det var inga som helst problem. 🙂

 

 

 Posted by at 20:48
jul 292014
 

Nu när Impalan fått rulla en del tycker jag att bakfjädringen är lite väl mjuk, speciellt med passagerare i baksätet och packning i bakluckan.

För att råda bot på det monteras luft-bälgar i bakfjädrarna.

 

 

 I gynnsamma fall ska man kunna montera bälgarna med fjädrarna på bilen, men jag gav upp det och monterade loss fjädrarna så att bälgarna monteras genom fjäderns övre ände.

 

 Slangen till bälgarna monteras innan fjädern sätts tillbaka på plats i bilen.

 

 Fjädern på plats igen, nu med luftbälg.

 

 Slangarna dras till en ventil bakom reg-plåten vid tanklocket.

 

Efter lite provkörning känns bakfjädringen lite fastare, utan att vara stenhård.

 

 Posted by at 22:36